sâmbătă, februarie 14

Big Brother isn't watching us

MIERCURI, APRILIE 2

A mai trecut o luna, am mai vazut un film frumos si mi-am dat seama ca nu sunt impotriva homosexualilor ( pana acum nu stiam sigur ).

La urma urmei fiecare face ce vrea, ce simte. Nu poti invinovati pe cineva pentru ca se simte atras de o persoana de acelasi sex. Cred ca ceea ce ne face sa fim atat de porniti impotriva lor e faptul ca am fost invatati sa vedem in iubire un rezultat palpabil : copilul. Nu vrem sa o vedem ca pe o forma de implinire sufleteasca, ca pe ceva care ne lumineaza ziua.

Ne incadram automat intr-un tipar : pana-n 25 de ani sa ne casatorim, pana-n 30 sa avem un copil, doi... Majoritatea ne conformam acestor " legi nescrise " . De multe ori se aleg parteneri acceptabili ; ceea ce ar trebui sa fie o cautare a iubirii se strica brusc printr-o conventie, caci timpul ne preseaza si parintii vor nepoti, nu-i asa ?

Auzeam azi doua colege vorbind despre prietenii lor.

Una dintre ele spunea ca ea si al sau prieten cu care locuieste de peste 2 ani au gusturi total diferite, ca nu stie nici macar ce cadouri sa-i cumpere, asa ca il ia cu ea prin magazine si-l intreaba ce cadou vrea. El e catolic, ea ortodoxa. El e ungur, ea romanca. El a plecat acasa de Pastele catolic si a lasat-o singura in Timisoara, urmand ca de Pastele ortodox sa faca ea acelasi lucru. Banii si-i tin separat si alte lucruri.
O fi dragoste, da' pentru mine arata mai mult a conventie.

Putini " indraznesc " sa se revolte, sa nu aiba pe cineva doar de dragul de a avea si asteapta pana intalnesc jumatatea, indiferent de varsta pe care o pot avea cand se intampla asta, sau pur si simplu raman singuri, pentru ca nu o intalnesc in viata asta. Iar aceste persoane sunt de obicei vazute cu ochi nu prea buni de restul lumii, fie sunt compatimiti , fie priviti cu suspiciune, rautate, evitati, ignorati, uitati in cele din urma.

Cred , mai degraba , ca ar trebui admirati pentru ca au avut niste principii , nu s-au legat de cineva doar din teama de singuratate, sau pentru a " intra in randul lumii " , ci au acceptat faptul ca n-a fost sa fie.

Revenind la gay , si ei sunt " insuportabili, imorali, scarbosi etc ", pentru ca nu respecta planul . Pentru ca au curajul sa fie altfel.
Da, am vazut si eu Brokeback Mountain , dupa atata timp.
Si sunt inca sub anestezie , mi-a placut si imi pare rau ca a murit Heath Ledger , cred ca ar fi fost un bun actor.

Pacat ca suntem asa de robotizati... . How many fingers, Winston ?

@+

anomiS

Niciun comentariu: