joi, octombrie 1

Paroles, paroles, paroles...


Alain Delon et Dalida - Paroles
Asculta mai multe audio Muzica

E asa de simplu sa aruncam cuvinte la minut fara sa ne gandim daca intr-adevar stim despre ce vorbim... sa mintim la un interviu, sa exageram, sa povestim anumite intamplari adaugand dupa bunul plac 'inflorituri'. Ne propunem sa impresionam, sa convingem un prieten ca ' totul va fi bine ', spunem cuvinte care stim ca vor rani pentru ca vrem sa ne razbunam sau... pentru ca vrem sa-l/ sa o facem gelos (geloasa).

Si incepem sa turuim. Mai fumam o tigara si printre fumuri aducem noi ' argumente '. Dam, daca e un caz de forta majora si exemple din randul cunostintelor sau apelam la persoane publice, vedete sa le zicem pentru a creea o impresie mai buna.

Facem asta, mai mult sau mai putin, constient sau inconstient, pentru a face un bine sau pentru a ne face un bine... partea mai dificila incepe atunci cand ramanem noi cu noi... si cu sentimentele noastre. Atunci trebuie sa renuntam la cuvinte, mastile, scutul dispar. Ce facem atunci cand nu mai avem cuvinte?

Eu imi dau seama ca :
- nici un job din lume nu merita sa folosesti prea multe cuvinte, sa exagerezi, sa inventezi povesti.am anumite calitati, reale si atunci cand gura mi-o ia pe dinainte, imi doresc sa nu primesc jobul respectiv, pentru ca simplul fapt ca am fost capabila sa spun mai mult decat era necesar inseamna ca nu sunt potrivita pentru el.
- un prieten bun trebuie sa aiba curajul sa-si spuna parerea sincera. Si, mai mult, oricate incurajari ai trimite, nu esti tu persoana care se confrunta cu problema respectiva, oamenii invata din greseli, asa ca un simplu : ' Sunt alaturi de tine orice decizie ai lua' reprezinta mult mai mult decat orice alte banalitati ai putea indruga.
- nu cred in razbunare. Cred in 'roata se va intoarce'.
- gelozia... e asa de prostesc, dar asta vezi numai atunci cand ramai tu cu tine. Normal ca te enerveaza, ca nu poti intelege de ce se poarta intr-un anume mod... dar, ca si in cazul prietenilor, nu depinde de tine. Poti sta si-n cap si sa nu obtii nimic. Daca lui/ei ii pasa, nu te va lasa sa pleci.
Cum spunea Paler :

'Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti'


Poti arata cat de mult valorezi sau tii la cineva si prin fapte... si zau ca e mult mai bine. La cuvinte ne pricepem toti, la punerea in practica a sentimentelor care uneori ne lasa fara suflu suntem repetenti.

@+

anomiS

Niciun comentariu: