miercuri, octombrie 28

Ce-ti doresc eu tie, demi-dulce Romanie...

Draga Romanie,

Iti multumesc pentru ca esti o tara frumoasa, extrem de frumoasa dar fara sosele. Ma trezesc in fiecare dimineata bucuroasa ca m-am nascut aici, dar ma intreb cum ar fi fost daca nu aici ma aducea barza. Descopar zilnic oameni cu potential extraordinar in jurul meu care insa mor de foame in timp ce-n fruntea patriei se afla corijentii si repetentii natiunii. Ma plimb pe sosea si vad pomii de pe care ma priveste zambitor un domn care isi doreste si el sa ne conduca. Nici un pom, de-a lungul celor aproximativ 2 km n-a scapat de afisul rosu. Stalpii n-au mai fost asa de imbracati de sus pana jos de acum 5 ani.
Merg la padure sa respir aer curat si inhalez fum de mici. Deschid televizorul si vad dive din ce in ce mai tencuite si tunate, emisiuni din ce in ce mai jalnice, fotbal non-stop, papagali electorali, pamflete sau divertisment bazate numai pe sex.

Iubita patrie, iti multumesc ca esti plina de fantani arteziene, de aranjamente florale care de care mai interesante in timp ce unii oameni traiesc chiar in Bucuresti si nu au apa si canalizare, iar o ulita dintr-un sat oarecare arata mai bine decat asa-zisa strada pe care sunt nevoiti sa mearga pentru a ajunge la civilizatie. Ma bucur ca avem din ce in ce mai multe supermarketuri, de nici nu stim la care sa mergem sa cumparam cu suta de mii pe care o mai avem prin buzunare.

Ma uit cu mandrie la zecile de universitati pe care le avem in toata tara,din care ies anual mii de studenti care n-ar fi trebuit sa ia nici bacalaureatul. Descopar zilnic ca nepotismul n-a murit, e mult mai dezvoltat decat acum 20 de ani. Ma bucur ca nu traiesc intr-o Romanie comunista, dar imi vine sa plang atunci cand vad cati oameni n-au un loc de munca.

Romania mea, esti mai cunoscuta de ceilalti locuitori ai planetei, dar capitala tot la Budapesta o ai. Si au dreptate cei care spun asta, da, avem capitala nu la Bucuresti ci la Budapesta pentru ca am fost inghititi de Marea Neagra. Si sincer, nu cred ca va seca prea curand, ploile sunt din ce in ce mai puternice. In plus, marea noastra are gust de vin si tuica si romanul se simte bine, e anesteziat. Doar cei care stiu sa inoate vor reusi poate sa iasa din ea. Pentru ca momentan, asta e singura solutie.

M-am apucat de cursuri de inot...

@+

anomiS

Niciun comentariu: