luni, octombrie 12

Ordinea de... noapte alba

" In timpul insomniei imi spun drept consolare, ca toate ceasurile de care devin constient le smulg neantului si ca, daca as fi dormit, ele nu mi-ar fi putut apartine, nici macar n-ar fi existat vreodata ! " ( Emil Cioran )

Ca bine zice marele om... m-am uitat la stelele, planetele, cometele de pe tavan. Am jucat hotii si vardistii cu niste tantari rataciti ( e octombrie, ce naiba, nu mai mor astia ? ) pana m-am enervat si am aprins becul si-am trecut la executare. Am renuntat la muzica, ma oboseste in ultimul timp... si am trecut la audiobook-uri. Ce zile, in Olanda cand ascultam pe banda Sartre, Kant, Nietzsche, Schopenhauer in 60 de minute, Leonardo - marele om de stiinta, Stendhal, Camil Petrescu, Andrei Plesu... si tot asa.

Pe la 3 ascultam Rimbaud, am trecut apoi la Garcia Marquez... dar, desi voiam sa-mi mai exersez spaniola, m-a cam plictisit subiectul - un nene colonel merge la o inmormantare. Si in plus, vreau viata. Dupa vreo ora de explorat planete si stele fosforescente inca deasupra capului, mi-am amintit de ApropoTV. Si-am ras cu pofta pana la 7. Nu stiam ca tipu' ala de la Fara Zahar e asa tare. Aveam nevoie de asa ceva mai mult decat de somn.

Imi place enorm starea asta de dupa o noapte alba... oamenii pornesc masinile, coboara vecinii pe scari, elevi, autobuze... roboteii incep ziua. Hai sa nu fiu rea, reformulez, incepe procesul de socializare. Azi mai si ploua... distractie totala, se calca in picioare, injuraturi la volan, inghesuiala in mijloacele de transport in comun. Si-am uitat tambalaul initial, creat de schimbarea vremii. Omul avea pregatite niste haine pentru ziua de azi, care insa nu mai e asa de calduroasa ca cea de ieri. Si e si luni :))

Dar nu circul asta imi place. Asta e asa, un bonus. Are ceva magic trecerea de la intuneric la lumina. Sau cel putin, pentru mine. Cand se intuneca nu prea observ, ma trezesc dintr-o data direct in bezna. Dar dupa o noapte alba ai foarte bine fixat in creier fiecare parte de 'luminare'. Te uiti o noapte intreaga pe geam si tot ceea ce a fost neclar atatea ore prinde dintr-o data culoare. Noaptea e un teanc de hartii pe care sunt imprimate desene, iar ziua le frunzareste... si rezulta un minunat desen animat. Si dupa o noapte alba mi se pare ca esti cel mai aproape de tine, te cunosti mai bine, te-ai vazut cu ochii noptii care merg cel mai adanc in suflet.

Ma coafeaza asa de bine ameteala aia care ma insoteste toata ziua ! Ma aduce la miserupism. A fi zombie e pentru mine un avantaj... gandesc si actionez mai bine in situatii de criza, de oboseala...

Si-acum, ma scuzati, ma asteapta cafeaua si tigara de dimineata...

Va ofer si voua doua sortimente de cafea:


Paula Seling - Cafeaua de dimineata
Asculta mai multe audio Muzica



Doru Stanculescu - Cafeaua de dimineata
Asculta mai multe audio Muzica

@+

anomiS

Un comentariu:

Flavia Dragan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.