duminică, octombrie 17

Unde-i greva? Nu e greva

Ma uitam la astia de la Finante. Ce bine s-au mobilizat ei... in toata tara, si ce determinati pareau. Le-au aruncat astia doua vorbe si gata, le-a trecut. Sincer, nu ma intereseaza deloc soarta lor, problema lor daca primesc sau nu stimulentele si ce mai vor ei pe acolo.

Ceea ce ma doare insa e lipsa de 'tupeu' a profesorilor. De cand ma stiu, astia fac greve peste greve si degeaba. Cascati ochii la functionarii publici ! S-au vorbit si intr-o jumatate de ora au iesit in strada toti. Voi de ce nu sunteti in stare ? Va adunati o suta de ametiti si nu reusiti nimic. Nici nu va mai ia nimeni in serios cand spuneti ca faceti greva. E ca un fel de eveniment traditional al profesorilor, ajuns la peste 30 de editii. Ma intereseaza invatamantul pentru ca asta e singurul domeniu cu care ne putem mandri si noi, romanii, in lume. Si s-a dus draq in ultimii ani. Pentru ca multi oameni competenti au iesit din invatamant din cauza salariilor mizere si majoritatea profesorilor e compusa azi din cei care nu gasesc de lucru in alta parte. Invatamantul s-a transformat in groapa de gunoi.

Educatia ar trebui sa fie unul din cele mai bine platite domenii, e vorba de viitorul unui popor. In schimb, in Romania se spala pe jos cu profesorii, iar ei stau cuminti in banca lor si asteapta... sa moara de foame.

Pentru o ramura care isi propune sa fie un model, sunteti cam fricosi...zau !

@+

anomiS

Niciun comentariu: